© 2022 Jaap Roos Bas-Bariton

 

 

Welkom.Curriculum Vitae.Concerten.Zangles.Audio.Contact.
Jaap Roos Bas-Bariton

Jaap Roos (1962) begon zijn zangopleiding aan de koorschool van het "Teatro Comunale" van Bologna. Vanaf 1990 studeerde hij twee jaar zang aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Kevin Smith. Hij vervolgde zijn studie privé bij de Bas-Bariton Charles van Tassel en Meinard Kraak.

 

Aanvankelijk zong Jaap voornamelijk in professionele koren zoals het koor van de Nederlandse Bachvereniging, Capella Amsterdam, PA-dam, en Capella Frisiae.De laatste jaren verschuift zijn aandacht naar het solistisch werk.

 

Zo werkte hij regelmatige mee aan de cantateconcerten van de Leeuwarder Bachvereniging en het Deventer Vocaal Ensemble. Meer recent werkte hij mee aan het Requiem van Fauré.

 

Met het vertolken van de Christus partij in de Johannes Passion van J.S. Bach op Palmzondag 2014 is zijn lang gekoesterde wens in vervulling gegaan om ook een solistische bijdrage aan de Passietijd te leveren. Tot groot genoegen mocht hij ook dit jaar weer acte de présence geven.

Het leren zingen ervaar ik persoonlijk nog steeds als een bijzondere proces. Het schijnbaar onmogelijke wordt mogelijk.

Graag wil ik mijn leerlingen dat ook laten ervaren.

Zangles.

Meer...

Sinds 2004 woon ik met mijn vrouw Paulien Roos-Bik en onze dochters in Zutphen. We voeren samen een muzikaal huishouden. Paulien is dirigente van verschillende koren: Het Nijmeegs Kamerkoor, Fermata, en Canticum Gorssel.