© 2022 Jaap Roos Bas-Bariton

 

 

Welkom.Curriculum Vitae.Concerten.Zangles.Audio.Contact.
Jaap Roos Bas-Bariton

 

"Jaap is een fijne zangdocent die veel aandacht heeft voor de juiste houding en ademhaling. Door veel verschillende oefeningen te doen, laat hij je telkens een stukje verder komen, bijna ongemerkt, waardoor het zingen van klassiek repertoire ineens veel gemakkelijker gaat. Ik heb in een jaar mijn volume, klank én bereik zo ver verbeterd dat ik nu vrij gemakkelijk sopraanpartijen zing, waar voorheen mezzosopraan soms al aan de hoge kant was. Maar naast productief is een uurtje zangles ook vooral ontspannend en gezellig."

Zangles:

Heb je ook het idee dat er vocaal meer mogelijk moet zijn?

Ben je ontevreden over je bereik, je ademsteun?

Vaak zijn er bij het zingen (in koren) gewoontes in adem en/of lichaamshouding ontstaan die tot zekere hoogte/laagte helpen, maar bij meer uitdagend repertoire juist belemmerend zelfs frustrerend werken.

Individueel zangles maakt je bewust van die gewoontes. Door het ervaren van alternatieven kan het schijnbaar onmogelijke toch opeens (Magic!) gewoon lukken.

Zingen doe je met je hele lichaam als resonantie instrument. Een adequate adem vormt daarvoor de basis. Een verfijnde activering van de lichaam structuur (houding) creëert de klank. Een ieder kan daar een gevoeligheid voor ontwikkelen en daardoor mooi, natuurlijk en moeiteloos zingen. Het kost tijd, maar dan heb je wat!

Als solist, professioneel koorzanger en ervaren zangdocent kan ik je daarbij behulpzaam zijn.

De zanglessen zijn aan de Koningin Julianalaan 21 te Zutphen, duren een uur en kosten € 40,–.  Heb je interesse... Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende proefles.